harta

1. Alege textul biblic
Această listă va ajută să alegeţi textul biblic în care doriti să căutaţi.

2. Cu sau fără diacritice?
Bifaţi această casuţă dacă doriţi să cautati un cuvânt/expresie folosindu-vă de diacritice.

Obs.: În cazul în care aţi bifat această casuţă, textul biblic va avea deasemenea diacritice.

3. Căutare strictă sau generalizată?
Bifaţi această căsuţă doar dacă doriţi să căuţi strict după cuvântul introdus în căsuţa de căutare. Dacă doriţi să găsiţi şi cuvintele formate din cuvântul introdus prin adăugarea de prefixe şi/sau sufixe, lăsaţi această căsuţă nebifată.
Exemplu:

Căsuţă nebifată
Caută: drag
Rezultate: drag, dragă, dragoste, mandragore

Căsuţă bifată
Caută: drag
Rezultate: drag

4. Ce să caut?
Introduceţi aici cuvântul/expresia pe care doriţi să o căutaţi. Pentru a face căutarea mai generică, puteţi folosi unul dintre urmatorii operatori de căutare:

* Aproximare la nivel de frază: „ ... ”
Exemplu:
Să presupunem că doriţi să găsiţi versetul:

„Sunt prieteni aducători de nenorocire; dar este şi câte un prieten mai apropiat decât un frate.” (Pildele 18:24)... însă nu vă puteţi aminti mai mult decât că „prieten” apare undeva în începutul versetului, iar „frate” apare către sfârşitul versetului.

În cazul acesta, vom căuta (fără a bifa casuţa „exact”):

Caută: prieten … frate

* Aproximare la nivel de cuvânt: „+”
Exemplu:

Caută: b+aba
Rezultate: Baraba, Barnaba, Barsaba

Obs.: literele colorate în roşu sunt aproximate de operatorul „+”. Acest operator poate fi folosit atât în interiorul cuvântului cât şi la extremităţi.

* Aproximare prin variante: „/”
Exemplu:

Caută: fie bine/rău
Rezultate: fie bine, fie rău

5. Cum caut cuvinte româneşti scrise cu diacritice?
În cazul în care nu puteţi introduce de la tastatură diacriticele româneşti, apăsaţi acest buton. O tastatură cu diacriticele româneşti va apărea pe ecran şi le veţi putea introduce în textul de căutat prin apăsarea butoanelor corespunzătoare.

Obs.: Acest pas nu este obligatoriu pentru cei care au definită tastatura românească în cadrul sistemului de operare (ex. Windows).

6. Cum caut cuvinte greceşti?
În cazul în care nu puteţi introduce de la tastatură cuvinte folosind alfabetul grecesc, apăsaţi acest buton. O tastatură cu literele alfabetului grecesc va apărea pe ecran şi le veţi putea introduce în textul de căutat prin apăsarea butoanelor corespunzătoare.

Obs.: Acest pas nu este obligatoriu pentru cei care au definită tastatura grecească în cadrul sistemului de operare (ex. Windows).

7. Butonul de căutare
Apăsaţi acest buton pentru a începe căutarea.